Technische health-check

Technische kansen ontdekken om meer waarde uit iedere euro te halen? Behoefte aan een frisse blik op code en architectuur? In een 2-daagse sessie komen we graag langs om mee te kijken en advies uit te brengen.

Een technische health-check uitgelegd

Veel organisaties hebben op welke manier dan ook te maken met een development team, echter hoe goed de software in elkaar zit is vaak niet heel inzichtelijk. Bij een technische health-check komt één van onze specialisten graag langs tijdens een tweedaagse sessie om de staat van de codebase te bekijken. Hierbij kijken we onder andere naar:

  • Zijn de best practices toegepast?
  • Worden (de juiste) design patterns ingezet?
  • Komen er security of performance issues voor?
  • Is de code goed te onderhouden?
  • Wordt automated testing (juist) toegepast?
  • Zijn de juiste keuzes gemaakt in de architectuur?

Een technische health-check voor jouw organisatie

Het veelal beperkte inzicht in de kwaliteit van de codebase zorgt er vaak voor dat kansen onbenut blijven. Hoe gaaf zou het zijn als het development team meer tijd aan features kan besteden en minder aan bugs? Bugs zijn geregeld een indicatie dat de code wat verbetering kan gebruiken. Denk ook aan het sneller kunnen ontwikkelen, een goed te onderhouden codebase draagt hier enorm aan bij.

Kortom, met een een kwalitatieve codebase bespaar je tijd en geld aan zaken als bugs, het wachten op langzame build times en kun je sneller nieuwe features verwelkomen omdat code duidelijker en helderder is.

Hoe pakken we dat aan?

Zoals al kort benoemd bestaat deze sessie uit twee dagen! Dag één staat in het teken van vragen stellen om de organisatie, mensen en website/applicatie te begrijpen. Ook maken we aan het begin van de dag een programma voor de gehele sessie met daarbij eventuele vragen die we beantwoord willen hebben en een doelstelling waarin we beschrijven wat we uit de health-check willen halen.

Op dag twee wordt er gekeken naar wat er verbeterd kan worden, dit doen we graag hands-on. Dus met een (of meerdere) developer samen de code induiken en kleine verbeteringen toepassen. Niet te vergeten, hierbij komt uiteraard ook de benodigde uitleg en coaching bij kijken indien nodig. Tevens is er meer dan genoeg ruimte voor discussie en vragen. Aan het einde van de dag kijken we naar de doelstelling van dag één en zorgen we dat alle vragen zo goed mogelijk beantwoord zijn.

Naderhand wordt er nog een adviesrapport opgemaakt en opgestuurd.

De aanpak van een technische health-check

Waarom aan de slag met Future Visuals?

Drie offertes voor je en straks bij ons de vierde opvragen, je bent niet de enige. Aan het einde van de dag wil je natuurlijk het meeste waar voor je geld en daarom de juiste keuze maken. Om het eenvoudig voor je te maken vertellen we je graag wat ons onderscheid van de rest. Bij ons draait alles om meerwaarde bieden aan jouw organisatie als aan jullie klanten. Geen product opleveren dat enkele voldoet aan een checklist maar een product dat echt bijdraagt aan het doel. Of dat nu meer omzet genereren is, gaat om klanten krijgen of kosten besparen.

Dit doen we met een rugzak waar meer dan 12 jaar ervaring in zit, deze rugzak nemen we altijd mee naar de technische health-check. Mochten we tijdens de sessie enkel van deze items achterlaten dan liggen we daar niet om gelegen. Onze bagage is al gevonden bij klanten als Flatland Agency, OHRA en IBM.

Zoals wij in onze aanpak benoemen stellen wij veel vragen om zaken goed te begrijpen, we verwachten ook niets anders andersom. Heb je nu al een vraag? Geef ons even een belletje!

Ik heb alvast de eerste vraag

Zie het als een APK voor code

We komen graag langs om te kijken hoe het staat met de kwaliteit van de code en techniek. Met twee dagen weet je waar je staat.

Een health-check aanvragen