Aanpak

Ze zeggen weleens het gaat om de reis en niet om de bestemming, bij ons gaat het om beide. Een impactvol eindresultaat en een toffe samenwerking!

Hoe wij het aanpakken

Vragen, vragen en nog eens vragen

Wij houden van impact maken, iets ontwikkelen dat echt iets toevoegt! Om dit te kunnen doen moeten we eerst weten wat het probleem is dat we gaan oplossen. Daarom gaan we je heel veel vragen stellen om te achterhalen welke uitdagingen er zijn, wat de aanleiding is, hoe succes er voor jouw organisatie uitziet, hoe de ideale toekomst eruit ziet enzovoorts. Geen zorgen, met een belletje of een (video) meeting komen we al een heel eind!

Vragen, vragen en nog eens vragen

We werken graag met Scrum

Software ontwikkeling is helaas geen exacte wetenschap, er ontstaan bugs, features veranderen, business goals worden bijgesteld, budgetten veranderen enzovoorts. Veel factoren die invloed hebben op de loop van een project. Daarom is het handig om agile aan de slag te gaan en snel bij te kunnen sturen als dat nodig is. Veel van onze projecten vliegen we daarom aan middels het Scrum framework. Dit houdt in dat we in sprints (meerdere korte periodes) naar het doel toewerken. Scrum kenmerkt zich merendeels door de volgende zogenoemde Scrum events:

  • Sprint planning: Hierin kijken we samen naar wat de komende sprint (periode) gaan doen.
  • Daily scrum: Dit is een dagelijkse (digitale) bijeenkomst van niet meer dan 15 minuten waarin we kijken hoe we ervoor staan.
  • Sprint review: Hierin kijken we naar op het afgeleverde werk van afgelopen sprint en is er ruimte voor feedback.
  • Sprint retrospective: Bij dit event reflecteren we op de samenwerking van de afgelopen sprint en kijken we naar hoe we nog beter kunnen samenwerken in de volgende sprint.

Nog nooit van Scrum gehoord? Geen probleem, we leggen het je graag uit en faciliteren daar waar nodig het project. We hebben meerdere Scrum gecertificeerde developers die dat graag doen!

Heb je een andere aanpak in gedachte? Ook dan horen we graag van je, hoewel onze voorkeur naar Scrum uitgaat hebben we ook ervaring met een traditionele watervalmethode.

User-Experience en design

Onze expertise en core business is het schrijven van code maar stiekem liggen onze roots bij UX/UI. Of we het nu willen of niet het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dit uit zich in:

  • Dat wij altijd de focus hebben op de vraag achter de vraag, de business goals en de user needs.
  • We een gezonde kritische blik hebben op het visueel ontwerp waarbij we zaken als design patterns, typografie, icons, grids, afstanden, gestalt-principes etc. graag onder de loep leggen.
  • We jouw organisaties aanmoedigen dan wel begeleiden actief bezig te zijn met gebruikersonderzoek.

Want wat is er nou toffer dan een super kwalitatieve applicatie te bouwen? Een applicatie bouwen die echt impact maakt bij de eindgebruikers. Hoe eenvoudiger zij de applicatie kunnen gebruiken hoe meer jouw organisatie zijn doel(en) kan behalen.

We work with Figma

Kleine teams, veel impact

Je hebt het vast weleens meegemaakt, zo'n dag met alleen maar meetings en overleggen zonder daadwerkelijk iets gedaan te hebben. Wij helaas ook, daarom werken wij per project met niet meer dan drie developers. Op deze manier zijn overleggen snel en efficiënt, is iedereen op elkaar ingespeeld en kunnen we zo goed als alle tijd besteden aan het schrijven van code in plaats van het houden van meetings. Uiteraard een klein overleg met de opdrachtgever gaan wij nooit uit de weg.

Kwaliteit boven kwantiteit

Dit is iets waar wij heel veel waarde aan hechten, niet alleen het schrijven van werkende code maar ook het schrijven van prachtige code. Wat heb je daar aan? Het maakt het eenvoudiger om code te onderhouden, er is minder kans op bugs en het uitbreiden dan wel toevoegen van functionaliteiten gaat een stuk sneller. Naast het maken van impact is dit waar we onze trots uithalen aan het einde van de dag.

Kwaliteit boven kwantiteit

Samen impact maken?

We zijn er erg benieuwd naar jouw ideeën, uitdagingen en ambities. Ook als dit nog in de kinderschoenen staat!

Laat van je horen