API's en automatisering

Je kent het wel, de saaie of repetitieve taken? We kijken graag naar koppelingen of automatiseringen zodat jouw team zich kan focussen op het echte werk.

Automatisering en API's samengevat

Een API is een manier om twee stukken software met elkaar te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling van je smarthome waarbij je Philips Hue lampen vlekkeloos kan communiceren met je Google Home.

Hoe zit dat met automatisering? Het gaat dan vaak om het uit handen nemen van saaie repetitieve taken. Een mooi voorbeeld is een slimme thermostaat die automatisch aan of uit gaat het bij een bepaalde temperatuur.

Er is bijna nooit iets geautomatiseerd zonder de hulp van één of meerdere API's, denk maar terug aan je Philips Hue lampen. Deze kun je zo instellen dat die automatisch aan gaan als je thuis komt en weer uitgaan als je weggaat. Je telefoon (die vertelt of je thuis bent of niet) moet kunnen praten met je Philips lampen.

Inzichten van APIs

Hoe dit jouw organisatie kan helpen

Een API of het automatiseren van taken kan jouw organisatie helpen tijd te besparen, inkomsten te verhogen, inzichten te krijgen, koppelingen met andere bedrijven faciliteren en nog veel meer.

Tegenwoordig in bijna ieder beroep heb je wel met data te maken, in welke vorm dan ook. Het kan veel toegevoegde waarde bieden om deze data te kunnen ontsluiten naar andere systemen. Het ontsluiten van deze data via een API te samen met een stuk automatisering kan vaak veel tijd besparen, saaie en langdurige werkzaamheden uit handen nemen, kosten besparen, inkomsten verhogen of meer inzicht geven.

Ontdek de voordelen voor jouw organisatie

Hoe pakken we dat aan?

Hoe graag wij ook zo snel mogelijk willen beginnen met het schrijven van code gaan we eerst samen kijken naar de vraag. Wij geloven namelijk in impact maken en echt meerwaarde bieden, dat is waar we goed in zijn en ons bed voor uit komen! Dat kunnen we alleen door scherp te hebben wat het probleem is, oftewel de vraag achter de vraag. We gaan je daarom veel waarom vragen stellen om heel goed te kunnen begrijpen welk probleem we gaan oplossen.

Zoals je je kunt voorstellen komt elk bedrijf, ieder stuk data, onbekende software, mogelijke koppeling e.d. met hun eigen uitdagingen. Met het probleem voor ogen zullen we het hebben over strategie. Samen bepalen we de beste aanpak om het probleem — en de daarbij horende uitdagingen — op te gaan lossen.

API's en automasieren, onze aanpak

Waarom aan de slag met Future Visuals?

Staat je browser vol tabbladen van andere agencies of bedrijven, snappen we! Wel zit je nu op het beste tabblad, waarom? Leggen we je uit! Wat wij het belangrijkste vinden is het maken van impact, niet zomaar een handige koppeling maar het schrijven van code die het leven makkelijker maakt. Meer over waar we voor staan of hoe we projecten aanpakken lees je hier.

Los daarvan hebben wij ons in de afgelopen 12 jaar vaak bezig mogen houden met het bouwen van API's en/of het automatiseringen. Voor wie? Namen als Flatland, ASML, CDA en Stedin zeggen wel genoeg hopen we.

Toch nog even die openstaande vraag stellen, geen probleem. Je mag ze mailen maar een belletje vinden we gezelliger en vooral efficiënter.

Stel je openstaande vraag

Een API of automatisering nodig?

Vertel ons over de saaie repetitieve taken die je momenteel doet! Dan kijken we daarna samen naar de oplossingen.

Samen even sparren?