Interactieve tekeningen maken

Met de Interactive Tool de maandelijkse kosten met 80% verlagen, dat scheelt wel.

KlantFlatland Agency
Jaar2018 - heden
ResultaatBekijk live

Flatland is een Design Agency die complexe processen verhelderd door middel van tekeningen

Flatland Agency x Future Visuals

Flatland helpt organisaties hun strategieën duidelijker te krijgen zodat deze ook echt binnen een organisatie gedragen wordt. Hoe doen ze dit? Door toffe veelzeggende visualisaties te maken, de mensen bij Flatland voelen dan ook veel affiniteit met de uitspraak “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”.

Waarbij er vroeger met pen en papier werd getekend ging dat al snel naar een tekentablet en niet veel later was een iPad voldoende. Het eindresultaat is echter nog altijd een geprinte visualisatie, vaak nog steeds voldoende maar de vraag om iets digitaals te hebben begon een opmars te maken. Sinds 2017 hebben we tientallen visualisaties omgezet naar een digitale variant, de interactive was geboren! Sindsdien hebben we interactives gemaakt voor klanten als Gemeente Den Haag, Stedin, TNO, Janssen, Nutricia, College Zorgopleidingen, ASML, Gemeente Rotterdam en nog veel meer!

Hello
Het design in Figma
Een klein inkijkje in ons ontwerpproces, wij gebruiken graag Figma!

De Behoefte

Door de jaren heen ontstond er een behoefte, visualisaties zelfstandig omzetten naar een interactive. Per visualisatie werken is een tijdrovend proces wat de nodige kosten met zich meebrengt. Gelukkig denken wij graag mee! Door de handen in één te slaan en met de technische en UX/UI kennis in huis was het idee voor de Flatland Interactive Tool geboren. Dezelfde interactives maar eigenhandig door Flatland gemaakt.

Hoe pak je zoiets aan?

De eerste versie van de applicatie werd een proof-of-concept in de vorm van een Minimum Viable Product. Zo konden we snel ontdekken wat er mogelijk is en of het idee zou werken. Features als het toevoegen van lagen, in- en uitzoomen, markers creëren en het toevoegen van flows zijn voorbeelden van functionaliteiten die de tool biedt. Was het een goed idee? En of, Flatland slaagde er nu in om zelf een vliegensvlug interactives te maken. Het ging zelfs zo goed dat de proof-of-concept buiten z'n schoenen groeide. De tool werd traag en de vraag naar meer features werd groter, in andere woorden de proof-of-concept was geslaagd en we moeten het nu productie waardig aanpakken!

Ondanks dat de proof-of-concept duidelijk liet zien welke minimale eisen de tool moest hebben was er toch nog veel onzekerheid over wat de tool nog verder moest kunnen. Een schone taak voor ons om Scrum te introduceren, een aanpak waar Flatland geen ervaring mee had. Na het inrichten van de sprints, het toewijzen en begeleiden van de Product Owner en het creëren van stories kon er gestart worden met de eerste paar sprints.

De aanpak
Future Visuals is een partner waarmee ik mogelijkheden voor mijn klanten kan verkennen ook staat de eindgebruiker altijd centraal.Tom van 't Westeinde, Flatland Agency

Het resultaat

Enkele sprints later was daar een productie waardige tool. Gebouwd met Next.js, Typescript, Prisma, GraphQL en serverless gehost. Waarbij Flatland voorheen tussen de € 15.000,- en € 25.000,- per jaar kwijt was aan interactives zijn deze kosten nu gereduceerd naar zo'n circa €100,- per maand.

De nieuwe tool is pas sinds kort in gebruik maar nu spreken we al over coole nieuwe features als het kunnen koppelen van domeinnamen, verschillende templates kunnen gebruiken, een login voor klanten waar zij zelf content kunnen beheren en nog veel meer. In andere woorden, de tool en samenwerking heeft nog een mooie toekomst voor zich waar wij met vol enthousiasme naar uitkijken!

Bekijk het resultaat live
De interactive gemaakt met de tool

Ook een eigen applicatie?

Met een eigen applicatie kun je vaak veel inzichten krijgen, inkomsten verhogen of kosten besparen. Hoe we dat voor jou kunnen doen?

Laat het ons weten