De flexibele zorg van de toekomst

Geen lineaire maar juiste flexibele zorgopleidingen, van idee tot applicatie.

KlantNVZ
Jaar2022 - heden
ResultaatBekijk live

Geen lineaire maar juiste flexibele zorgopleidingen, van idee tot applicatie.

Over CZO Flex Level

CZO Flex Level is een programma opgericht om zorgopleidingen te flexibiliseren en vernieuwen. In opdracht van de Nederlandse ziekenhuizen en umc's, ambulancezorg Nederland en thuiszorgorganisatie Actiz werkte CZO Flex Level aan een wereld waarin zorgopleidingen flexibel zijn. Doel daarvan is een betere instroom en behoud van personeel. Het veelzijdig kunnen inzetten van een zorgverlener is daarbij cruciaal.

Aangezien het idee flexibele zorg relatief nieuw is heeft CZO Flex Level in samenwerking met Flatland het concept verder uitgewerkt waarbij visualisaties en een interactive het resultaat waren. Een andere uitkomst is een lijst met Entrustable Professional Activities (EPA's), in andere worden de bouwblokken om flexibele zorgopleidingen te bouwen. Met de resultaten op zak werd het tijd voor theorie- en praktijkopleiders van verschillende zorginstellingen om flexibele leerroutes te maken, maar hoe?

Over CZO Flex Level

De behoefte

Tijdens de samenwerking tussen Flatland en CZO Flex Level is er gebrainstormd over een applicatie waarbij theorie- en praktijkopleiders leerroutes kunnen bouwen en waar alle informatie over EPA's te vinden is. Hier ontstond dan ook de behoefte, hoe kunnen we dit het beste aanpakken, ontwerpen en realiseren? Een vraag waar wij maar al te graag over meedenken!

Het proces

Vanaf dat moment hebben wij een mooie rol als technisch partner mogen behartigen waarbij er verkend is wat er vanuit de techniek allemaal mogelijk is. Enkele sessies verder waren er wireframes uitgewerkt die als basis fungeerde voor het uiteindelijk visuele ontwerp in Figma. Dit ontwerp hebben we omgezet in prototypes waarmee vervolgens gebruikerstesten zijn gedaan, hoe eerder we bij de eindgebruiker feedback op kunnen halen hoe beter. Met de input die daaruit volgde is het Figma ontwerp verder uitgekristalliseerd waarmee er gestart kon worden met het schrijven van code.

Het resultaat

Na het bepalen van de architectuur en tech-stack is er gestart met het coderen van functionaliteiten. Feature voor feature begon de applicatie steeds meer vorm te krijgen waarbij er tussentijds wederom getest is met eindgebruikers. Binnen een paar weken was de applicatie klaar voor gebruik met functionaliteiten als:

  • Registreren en inloggen
  • Projecten kunnen aanmaken en beheren
  • Leerroutes kunnen toevoegen
  • EPA's kunnen toevoegen aan leerroutes
  • EPA's heen en weer kunnen slepen tussen verschillende leerroutes
  • Het kunnen delen van projecten om samen te kunnen werken met collega's
  • Het kunnen exporten van projecten of leerroutes naar PDF
  • Door de bibliotheek met EPA's kunnen bladeren

Na een officiële lancering via LinkedIn heeft CZO Flex Level de toon gezet voor de toekomst van zorgopleidingen. Al snel hadden al meer dan 100 theorie- en praktijkopleiders van verschillende zorginstellingen zich aangemeld. Ook wordt er volop gewerkt aan leerroutes en is er dagelijkse activiteit. In andere woorden, een succes met een mooie belofte voor de toekomst.

Op de achtergrond zijn er ook al gesprekken gaande om de applicatie verder uit te breiden met een public-facing API zodat ook andere websites en applicaties gebruik kunnen maken van de informatie in de applicatie. Een mooie vraag waar wij maar al te graag mee aan de slag gaan.

Bekijk het resultaat
Het resultaat

Ook benieuwd naar de toekomst?

Graag kijken we samen met jou naar de toekomst van jouw organisatie om erachter te komen hoe wij jullie verder kunnen helpen.

Laat van je horen